23948sdkhjf

Efter Aldi-exit: Det skal der ske med lukkede butikkers inventar

Aldi-butikker har over hele landet eksekveret ophørsudsalg i den seneste tid. 

Flere butikker har lukket før tid - og generelt har der været stor interesse for de stærkt nedsatte varer i Aldi. 

Butiksinventaret har dog stået uberørt hen, men nu har Aldi fundet nye ejere til reoler, kølebokse og meget andet inventar. 

Fakta om Stop Spild Lokalt

  • Stop Spild Lokalt er en social madspildsorganisation
  • Stop Spild Lokalt blev etableret i 2016 af Rasmus Erichsen med målet om at hjælpe økonomisk trængte personer og familier i lokalsamfundet og samtidig mindske madspild
  • I dag er der cirka 200.000 medlemmer i lokale Stop Spild Lokalt-Facebook-grupper og 29 madoaser over hele landet

Det skriver Aldi Danmark i en pressemeddelelse, hvor man fortæller, at Aldi har udvidet samarbejdet med foreningen Stop Spild Lokalt - som dagligvarekæden har arbejdet sammen med siden 2019 om at minimere madspild. 

Nu får Stop Spild Lokalt imidlertid doneret reoler, køle- og frostbokse, T-vogne, rulleborde, indkøbskurve, rengøringsvogne, skraldespande og skraldestativer, A-skilte og andet inventar fra butikkernes baglokale.

- En donation af inventar betyder meget for en organisation som os. Vi ville aldrig få råd til selv at købe inventaret, og derfor er det helt fantastisk, at vi nu kan genbruge noget, i stedet for det skal smides ud, siger Rasmus Erichsen, der er CEO i og grundlægger af Stop Spild Lokalt. 

Tonsvis af overskudsmad

På landsplan driver foreningen 29 madoaser - og dagligt uddeler Stop Spild Lokalt omkring 30 tons overskudsmad, oplyser foreningen. 

- Vi har i Stop Spild Lokalt længe haft en drøm om at gøre vores madoaser til noget mere ensartet og genkendeligt for vores brugere. Det er med til at skabe tryghed, når det ligner noget, som man kender. Derfor er vi glade for, at Aldi har valgt at donere deres inventar til os, når deres butikker lukker, tilføjer Rasmus Erichsen. 

Han uddyber, at donationen fra Aldi-butikkerne formentlig kan spare hver af de 29 madoaser for minimum 50.000 kroner pr. butik - og dét er man også tilfredse med i Aldi. 

- Vi er meget glade for samarbejdet med Stop Spild Lokalt, og med denne særlige donation får de i endnu højere grad mulighed for at hjælpe økonomisk pressede danskere landet over. Så den lå lige til højrebenet. Det er en rar tanke, at vores inventar kan genbruges og skabe gavn for mange, siger Katrine Milman, der er CSR-chef i Aldi Danmark. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078